Hallo allemaal,

Na de herfstvakantie zijn we gestart met het thema seizoenen. We hebben gekeken naar verschillen en overeenkomsten en weten nu bijvoorbeeld dat het in ieder jaargetijde kan regenen, maar dat het in de zomer niet sneeuwt. Ook de kenmerken van de verschillende seizoenen hebben we aan de hand van verschillende spelletjes geleerd. Alle seizoenen zijn aan bod gekomen, maar de nadruk lag natuurlijk op de herfst! De kinderen hebben eikels, kastanjes en dennenappels gewogen, geteld, gesorteerd en bekeken. We hebben nieuwe letters geleerd, zoals bijvoorbeeld de h van herfst, gezongen over de herfst en dan vooral over de regen en de herfstbladeren, verhalen gelezen en nog veel meer. Zo hadden we bijvoorbeeld ook mais in de maistafel, want mais wordt rond het begin van de herfst geoogst. De kinderen hebben met de mais ook gewogen en gemeten en er zijn zelfs hele maaltijden van bereid!

Na het thema seizoenen, zijn we begonnen met het thema winterfeesten en om te beginnen natuurlijk met het Sinterklaasfeest. Het was nog even spannend of het allemaal wel goed zou gaan, maar gelukkig kwam Sinterklaas aan in Nederland en heeft hij zelfs nog even bij ons op het schoolplein gebivakkeerd! Sinterklaas had zich wat verslapen op 5 december, maar dat mocht de pret niet drukken, want hij had nog tijd genoeg over om aan alle klassen een bezoek te brengen en zo dus ook aan onze klas. Dat was een beetje spannend en heel erg leuk tegelijk! Sinterklaas heeft vragen beantwoord als 'hoeveel chocoladeletters heeft u?' (zo veel als er kinderen in de klassen zijn en dat maal alle scholen in het land en dan ook nog voor de papa´s en mama´s’) en ´wat is uw lievelingsboek?´ (het grote boek) en hij had zelfs nog tijd om alle kinderen een hand te geven. Sinterklaas had ook Pieten meegenomen. Deze Pieten deelden pepernoten én voor iedereen een cadeautje uit en dat was heerlijk en 'superdepuper' leuk. Want dat is wat er in onze klas gezegd wordt als de kinderen iets niet een beetje, maar heel erg leuk/mooi/aardig/etc. vinden, dan is het ´superdepuper´!

Tijdens Sinterklaastijd is er natuurlijk weer veel gezongen, gelezen, gespeeld, gebouwd, gerekend, geleerd en gegymd en we hebben zelfs nog pepernoten gebakken en die waren, je raadt het al, superdepuper lekker!

Helaas moest Sinterklaas weer terug naar Spanje, maar gelukkig breekt er weer een gezellige tijd aan, de tijd rond Kerstmis. Ook rond dit thema zijn we weer druk met tellen, rekenen, nieuwe letters leren, bewegen, bouwen (bijvoorbeeld een kerstboom), zingen, spelen en nog veel meer. Zo gaan we bijvoorbeeld op woensdag 20 december in alle klassen met een kerstdiner vieren dat het bijna Kerstmis is en natuurlijk vieren we ook, dat we blij zijn dat we bij elkaar op school zitten en het fijn hebben met elkaar.

Na de kerstvakantie starten we met het thema bibliotheek/boeken, maar voordat we gaan lezen, zingen, praten, leren en al wat meer over boeken en de bibliotheek, is het eerst tijd voor een welverdiende vakantie, want wat hebben alle kinderen weer hard gewerkt de afgelopen periode!

Mochten er vragen zijn, loop dan gerust na schooltijd even binnen. We zijn natuurlijk ook altijd bereikbaar op de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en/of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.