Dag allemaal,

Via de mail, van mijn schoolinfo, houden we jullie ook af en toe van het reilen en zeilen in de klas op de hoogte.

Dit zijn de namen van onze kinderen uit groep 1 en groep 2:
Milan, Indra, Dean, Lucas, Cydney, Rivaldo, Gregory, Luna(gr2), Kirsten,Jim, Caitlyn, Aiden, Aimee, Stan, Ben, Chloe, Amy, Adam, Siem, Fayen, Robin, Chinello, Roan en Luna(gr1), 24 kinderen dus.

Het begint al een groep te worden. We horen bij elkaar en zorgen voor elkaar. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan want dat gaat niet vanzelf. Om dat te bereiken doen we veel groepsactiviteiten, praten we veel met elkaar en maken we afspraken. Het zijn jonge kinderen dus heel veel sociale vaardigheden moeten nog voorgedaan en geoefend worden. Maar…….het is een heel fijne groep kinderen en we hebben veel plezier met elkaar. Spelen is ontdekken en leren!

Niet alleen sociale vaardigheden moeten geoefend worden, maar ook de zelfstandigheid en zelfredzaamheid. En dat vraagt weer wat van de motoriek. Dus thuis ook graag aandacht voor het zelf naar het toilet gaan, handen wassen en aan-en uitkleden (we gymmen immers in ondergoed en met gymschoenen) en jas aantrekken (sluitingen).
Makkelijke kleding en schoenen helpen enorm. Kleding moet ook vies mogen worden, want er wordt immers gespeeld zoals met zand.

Ook met fruit eten en drinken helpen ze elkaar. Want hoe maak je een banaan open, haal je plastic van een koekje, haal je een rietje van je pakje, draai je de deksel open enzovoort. Echt niet zo makkelijk voor een aantal kinderen. Ook hier graag uw hulp door goed sluitende bekers mee te geven en alles van naam te voorzien.

De gymlessen van meester Luuk in de speelzaal zijn elke week weer leerzaam. Dat vinden ze allemaal geweldig. De lessen van Luuk zijn op maandag en donderdag om de week. Tussendoor kunnen we volgens het rooster af en toe naar de speelzaal. We delen deze zalen met de andere scholen en het dagverblijf (bso).

Hartelijke groet vanaf deze plek,
Marjolijn en Eveline.

Mocht u vragen of mededelingen hebben, u kunt gerust mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.